Wednesday, April 13, 2011

MAeNang memang hak kamU vs Chelshit : Ade ape hal??

Pukul duabelas tepat-tepat, aku sudah setting gebor, sudah tepuk-tepuk bantal, sudah basuh kaki sambil buat-buat kencing, sambil off alarm tanda nak bangun lambat esoknya.

Setelah semua kerja-kerja sebelom nak tido selesai dibuat, aku cepat-cepat pergi bukak laptop layan muvie TRON : Pengalaman MISTERI ke Alam Cyber. Sampai lah aku benar-benar rase hendak tido setelah menguap dan menguap dan menguap dan menguap. Sampai nak berdiri pon tak boleh. Naseb baek aku sudah setting awal-awal lagi perkakas untuk tido. "You cannot change the direction of the wind, but you can change the direction of your sail". Berulang-ulang kali mak aku pesan benda tu kat aku. Daripada umur tengah menyusu sampai ke pandai buat susu sediri, benda yang sama je mak aku pesan. Berkat kesabaran mak, lekat kat telinga sampai aku dah ada kilang susu nasihat mak tu.

Krooh...kroooh..kroohh (tanda aku tengah sedap tido)


Kringggggg!!! kringgggg!!!Kringgggggggg!!!

Aku capai henset di sebelah bantal. Tak ade bunyi.

Kringgg!!!Kringg!!!

Badanku digoncang-goncang macam tabung duit syiling. Rupa-rupanya suara abangku untuk mengejutkan aku. Pandai betol dye menyamar jadi jam loceng. Tertipu aku.

Aku bercongok. Tengok skrin henset. 6.40 a.m. Ade 6 mesej diterima.

Mesej 1 : Daripada U Pulloh > Apecer ramirus

Mesej 2 : Daripada U Pulloh lagi > Ape bende abang mung red card?

Mesej 3 : Daripada U Butep > Ape cite dinasour?

Mesej 4 : Daripada U Pipi > Sedap ngat abg mu maen,maen dah la sedap doh,x kan kad pulop

Mesej 5 : Daripada U Awang > Danesor kena kad meroh,ye xleh r maen semi gning...

Mesej 6 : Daripada Juliana Evans > Bangun semayang subuh meh..:)


Ya Allah..aku tepuk dahi..Ade UCL rupanya pagi tadi..aku terus bergegas ke biik air, amik wudhu' dan pegi solat subuh secara single sebab sudah lambat.

...

Lepas tinguk Tanyalah Ustaz kat tv9, aku tengok ade iklan Tanyalah Ustazah main hari Jumaat 11.30 a.m..Baguslah, kalau tak ksian kat ustazah takdek orang nak tanya. Selepas itu, aku online goal.com. Aku tengok rating pemain untuk match pagi tadi.







Fernando Torres FLOP OF THE MATCH!!


Glanced one header wide - and that was the only contribution of note from the British record signing before he was hauled off at half-time. Appeared to lack strength, technique, awareness or an eye for goal - all the ingredients that made Chelsea value him at £50m.

Rating : 3.0

Dah agak da..



Ramires


Sent-off in the 70th minute after going through the back of Nani when already on a yellow card. Soured a highly impressive performance from the Brazilian, full of energy and drive.

Rating : 7.0!


Ade ape hal??

4 comments:

  1. hal budak-budak chelsea malam sikit nak kacau tyme2 maen hampeh ni..buat penat je bangun tengok..zzzzzzzzzz

    ReplyDelete
  2. haha..naseb baek aku x tgk..kehkehkeh

    ReplyDelete
  3. yup..tepat sekali..abang kamu

    ReplyDelete